Kuskusas su tunais, džiovintais pomidorais ir kukurūzais
INGREDIENTAI
4 porcijoms:
240 g kuskuso
150 g kukurūzų
15–20 džiovintų pomidorų
3 x 80 g skardinių „Rio Mare“ tunų alyvuogių aliejuje
pusė poro
50 g aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
pluoštelis šviežių mėtų
druskos
240 g kuskuso
150 g kukurūzų
15–20 džiovintų pomidorų
3 x 80 g skardinių „Rio Mare“ tunų alyvuogių aliejuje
pusė poro
50 g aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
pluoštelis šviežių mėtų
druskos
Stampa Ricetta
GAMINIMO EIGA
1. Kuskusą suberkite į pusę litro karšto vandens, įberkite žiupsnelį druskos, uždenkite ir palaukite kelias minutes, kol kuskusas išmirks.
2. Porą supjaustykite plonais griežinėliais, o džiovintus pomidorus – juostelėmis, tada troškinkite su dviem valgomaisiais šaukštais vandens keptuvėje su nesvylančia danga.
3. Į dubenį sudėkite saulėje džiovintus pomidorus ir troškintą porą, tada įdėkite tuną. Sudėkite kukurūzus, nuskalautus šaltu vandeniu, ir kuskusą. Pagardinkite aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejumi ir paskaninkite trupučiu plėšytų šviežių mėtų.