Lingviniai su tunais ir žirniais
INGREDIENTAI
4 porcijoms:
350 g lingvinių
160 g „Rio Mare“ tunų alyvuogių aliejuje
1 morka
1 saliero stiebas
1/2 svogūno
200 g šviežių išlukštentų žirnių
1 sunokęs pomidoras
30 g aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
šviežių petražolių
druskos
350 g lingvinių
160 g „Rio Mare“ tunų alyvuogių aliejuje
1 morka
1 saliero stiebas
1/2 svogūno
200 g šviežių išlukštentų žirnių
1 sunokęs pomidoras
30 g aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
šviežių petražolių
druskos
Stampa Ricetta
GAMINIMO EIGA
1. Pripilkite didelį puodą vandens. Įberkite druskos ir užvirkite. Sudėkite makaronus ir virkite.
2. Nuplaukite daržoves. Supjaustykite morką ir pomidorą kubeliais. Supjaustykite salierą, susmulkinkite svogūną ir petražoles.
3. Patroškinkite daržoves (išskyrus petražoles ir pomidorus) puode su alyvuogių aliejumi. Įdėkite žirnius ir gaminkite apie 10 minučių. Įberkite druskos ir sudėkite kubeliais supjaustytą pomidorą, nuvarvintą tuną ir petražoles. Maždaug po minutės nukelkite nuo ugnies.
4. Nukoškite makaronus ir pagardinkite mišiniu. Patiekite nedelsdami ir mėgaukitės.
Dar viena idėja:
Žirnius pakeiskite cukinijomis, supjaustytomis juostelėmis.