Pancanela su tunais
INGREDIENTAI
1 kepalas dienos senumo kaimiško stiliaus duonos
2 plonais griežinėliais supjaustyti pomidorai
1 plonais griežinėliais supjaustytas baltasis svogūnas
4 plonais griežinėliais supjaustyti ridikėliai
1 plonais griežinėliais supjaustytas saliero stiebas
1 sauja stambiai suplėšytų šviežių bazilikų lapelių (plius šiek tiek lapelių garnyrui)
druskos
pipirų
2 šaukštai raudonojo vyno acto
4 šaukštai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
2 x 160 g skardinės nuvarvintų „Rio Mare“ tunų savo sultyse
Stampa Ricetta
GAMINIMO EIGA
1. Supjaustykite duoną ir kelias minutes pamirkykite šaltame vandenyje. Kai duona išmirks, nupilkite vandenį, išspauskite vandens perteklių iš duonos ir sutrupinkite ją į mažus gabalėlius. Įdėkite pomidorus, svogūną, ridikėlius ir salierą į didelį maišymo dubenį ir įberkite bazilikų lapelių. Krestelėkite kelis kartus ir sudėkite duoną.
2. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, pašlakstykite raudonojo vyno actu ir aliejumi. Palikite įmirkti.
3. Įdėkite tuną ir gerai išmaišykite. Papuoškite bazilikų lapeliais ir patiekite.
Istorija
Pancanelos salotos yra populiarus vasaros patiekalas Toskanoje ir likusioje Centrinės Italijos dalyje. Originalus receptas numato naudoti vienos dienos senumo duoną, mirkytą vandenyje, taip pat agurkus, raudonuosius svogūnus ir bazilikus, gausiai pagardinant salotas aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejumi, actu ir druska. Šiandien šios salotos dažnai gaminamas su žaliais pomidorais, alyvuogėmis ir, kaip šiame recepte, tunu.