Bazilikais pagardinti tunai su šparaginėmis pupelėmis ir vyšniniais pomidorais
INGREDIENTAI
4 porcijoms:
2 x 160 g skardinės „Rio Mare“ tunų alyvuogių aliejuje
300 g raudonųjų ir geltonųjų vyšnių pomidorų
300 g šparaginių pupelių
pluoštelis bazilikų
1/2 skiltelės česnako
1 valgomasis šaukštas paruošto pesto padažo
50 g aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
druskos
2 x 160 g skardinės „Rio Mare“ tunų alyvuogių aliejuje
300 g raudonųjų ir geltonųjų vyšnių pomidorų
300 g šparaginių pupelių
pluoštelis bazilikų
1/2 skiltelės česnako
1 valgomasis šaukštas paruošto pesto padažo
50 g aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
druskos
Stampa Ricetta
GAMINIMO EIGA
1. Šparagines pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite ir atvėsinkite.
2. Pomidorus perpjaukite į keturias dalis, pagardinkite aliejumi, druska, smulkintu česnaku ir baziliku, tada kelis kartus krestelėkite ir atidėkite į šoną.
3. Išvirtas šparagines pupeles sudėkite į lėkštes, įdėkite tuno ir pomidorų mišinio (išėmę česnaką).
4. Papuoškite keliais bazilikų lapeliais ir pagardinkite su pesto padažu sumaišyti aliejumi. Patiekite nedelsdami su keliomis traškiomis riekelėmis duonos.