Laukiniais ryžiais ir tunais įdarytos paprikos
INGREDIENTAI
4 porcijoms:
3 x 80 g skardinės „Rio Mare“ tunų alyvuogių aliejuje
2 vidutinio dydžio raudonos paprikos
300 g laukinių ryžių
1 valgomasis šaukštas acte marinuotų kaparėlių
1 pluoštelis mėtų lapų
4 aliejuje konservuoti ančiuviai
1 skiltelė česnako
1 laiškinis svogūnas
1 apelsinas
3 x 80 g skardinės „Rio Mare“ tunų alyvuogių aliejuje
2 vidutinio dydžio raudonos paprikos
300 g laukinių ryžių
1 valgomasis šaukštas acte marinuotų kaparėlių
1 pluoštelis mėtų lapų
4 aliejuje konservuoti ančiuviai
1 skiltelė česnako
1 laiškinis svogūnas
1 apelsinas
Stampa Ricetta
GAMINIMO EIGA
1. Išvirkite laukinius ryžius. Kol ryžiai verda, gerai išspauskite kaparėlius, nuvarvinkite ančiuvių filė ir „Rio Mare“ tuną alyvuogių aliejuje. Stambiai supjaustykite kaparėlius, ančiuvius, tuną, laiškinį svogūną, česnaką ir mėtas, tada visus ingredientus pašlakstykite apelsinų sultimis (nepamirškite palikti žievelės).
2. Paprikas perpjaukite per pusę, išimkite šerdis su sėklomis ir panardinkite keletui minučių verdančiame vandenyje, kad lengvai apvirtų.
3. Ryžius nukoškite ir palikite atvėsti. Sumaišykite ryžius su susmulkintais ingredientais ir įdarykite paprikas.
4. Pabarstykite paprikas tarkuota apelsino žievele ir kepkite kelias minutes orkaitėje, kol įdaras taps traškus.