Tunų tartarai su avokadais ir pankoliais
INGREDIENTAI
4 porcijoms:
4 x 80 g skardinės „Rio Mare“ tunų alyvuogių aliejuje
1 avokadas
1 pankolis
1/2 citrinos sultys
20 g aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
druskos ir pipirų pagal skonį
keli įvairių salotų lapai
4 x 80 g skardinės „Rio Mare“ tunų alyvuogių aliejuje
1 avokadas
1 pankolis
1/2 citrinos sultys
20 g aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
druskos ir pipirų pagal skonį
keli įvairių salotų lapai
Stampa Ricetta
GAMINIMO EIGA
1. Perpjaukite avokadą per pusę, išimkite kauliuką, nulupkite puseles ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite avokadą į dubenį ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, pabarstykite žiupsneliu druskos ir žiupsniu juodųjų pipirų.
2. Nuplaukite pankolį ir supjaustykite mažais gabalėliais, sudėkite į dubenį su avokadu. Sudėkite gerai nuvarvintą ir į gabalėlius susmulkintą tuną, atsargiai sumaišykite.
3. Sudėkite paruoštą mišinį ant keturių atskirų lėkščių, metaliniu diskeliu (jei turite) suformuokite paplotėlio formą ir papuoškite keliais salotų lapais.